Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Pek çok insanın sorun yaşadığı hatta doktora gitmeye çekindiği hastalıklardan bir tanesi olan basur ileri dönemlere gelmesi halinde ameliyatla tedavi edilmesi gereken sorunlardan bir tanesidir. Basur tedavisi yapılmadan önce hangi seviyede olduğunun belirlenmesi gerekir. Bu anlamda 1 ‘den 4 ‘e kadar derecelendirilen bu hastalık türünde ilk seviyelerde daha çok beslenme şeklinin değiştirilmesi, kilo verilmesi gibi işlemler tercih edilmektedir. Basur iç ya da dış basur olması halinde beslenme şeklinin değişmesi büyük oranda hastalığın önlenmesine yardımcı olabilmektedir. Bağırsakların düzenli çalışması ve baskının azalması ile hastalığın önlenmesi sağlanabilmektedir. Ancak ilerlemiş hastalıklarda başka çare kalmadığında ameliyat yapılması gerekir.

Hastalığın ilerlemesi ile dokular zarar görür. Bu nedenle ilk seviyede beslenme şeklinin değiştirilmesi ve lifli gıdalara geçiş son derece önemlidir. Hastalıkta tedavinin ertelenmesi ya da beslenmeye dikkat edilmemesi sonucu meydana gelen ilerleme bu bölgede doku zarar görmeye ve vücudun çalışma sisteminin bozulmaya başlaması da görülmektedir. İleri seviyede hastanın tuvalete çıkamaması halinde ise ameliyat yapılması gerekebilmektedir. Basur tedavisi için tercih edilen doktorların konusunda uzman olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra kullanılacak yöntem birkaç yöntem bulunmasına rağmen her zaman aynı sonuç için çalışma yapılmaktadır. Hasar gören dokuların temizlenerek organların yine eskisi gibi çalışması amaçlanmaktadır.

Basur nasıl geçer

Kısmında ameliyat gerekiyorsa belli bir kısım için anestezi uygulanması yeterli olmaktadır. Belden itibaren uygulanan anestezi ile ameliyat yapılabilmektedir. Bu nedenle hastanın bir günlük hastanede kalması yeterli olabilmektedir. Eğer klasik yöntemlerle ameliyat yapılıyorsa makat bölgesinde dışarı çıkan meme kısımları alınarak bölgenin eski haline getirilmesi söz konusudur. Ancak daha gelişmiş bir yöntem olarak kesiksiz ya da dikişsiz olarak da ameliyat yapılabilmektedir. Bunun için özel araçlar kullanılması gerekir. Ancak araçları kullanacak hekimin de bu konuda yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olması son derece önemlidir. Uygulamanın yanlış yapılması halinde organın düzgün çalışması engellenmiş olabilir. Bu nedenle deneyimli bir hekim vasıtası ile yapılması gerekir.

Ameliyat sonrasında hastanın çok dikkatli davranması ve hastalığı tetikleyecek hareket ve besinlerden kaçınması gerekir. Bu anlamda basura ne iyi gelir konusundan yardım alarak yardımcı besinleri tüketmek ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlamak son derece önemlidir. Lifli gıdalar bu aşamada tercih edilmesi gereken ilk besinler arasında yer almaktadırlar. Kabak, ceviz, havuç, patates, ıspanak, lahana, karnabahar, kuru kayısı ve kuru incir gibi besin maddeleri basur tedavisinde en çok kullanılan besinler olmalıdır. Bunun dışında hastanın ıkınmaya bağlı olarak hastalığın tekrar etmemesi için bedeni zorlayacak hareketlerden kaçınması gerekir.

Basur ameliyatı için farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Bu anlamda tercih edilen THL-HAL yöntemi hemoroid memelerine kan akışı sağlayan ana damarların bağlanmasını içermektedir. Kesme ya da dikme işlemi yapılmadığı için kısa sürede iyileşme olanağı bulunan bu tedavi yönteminde iltihap ya da kanama riski de daha az olduğu için tercih edilebilmektedir. bunun dışında tercih edilen yöntemlerden bir tanesi de Longo basur ameliyatıdır. Son on yılda en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.

Buna Da Göz Atın

Basur (Hemoroid) Ameliyatı Çözüm Mü?

Modern Tıp Sayesinde Hemoroid Artık Sorun Değil Hemoroid, ince bağırsağın son kısmı olan rektum bölgesi ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir