Basur (Hemoroid) Ameliyatı Çözüm Mü?

basur ameliyatıModern Tıp Sayesinde Hemoroid Artık Sorun Değil

Hemoroid, ince bağırsağın son kısmı olan rektum bölgesi ve anüs kısmında, toplardamarların kan toplaması sonucu şişerek, tıkanmalara ve ağrıya sebep olması durumudur. Bir nevi, makat bölgesinde ortaya çıkan varis yapısı olarak adlandırılabilen bu hastalık, kontrol altına alınmadığı zaman hastalar açısından yaşam kalitesinde ciddi düşüşlere neden olabilmektedir. Bu tür durumların önüne geçmek için, erken dönem hastalarda çeşitli uygulamalar, tıbbi ve bitkisel ilaç kullanımı gibi yöntemler ile rahatlama ve hastalığın ilerlemesinde yavaşlama hatta iyileşme elde edilebilmektedir. Ancak bitkisel tedavi yöntemlerini denemek istemeyenler için hemoroid ameliyatı da bir çözüm olarak önem çıkmaktadır.

Hemoroid Operasyonları Nasıl Yapılır?

Modern tıp, pek çok farklı alanda olduğu gibi, basur tedavisi konusunda da oldukça önemli bir mesafe kat etmiştir. Eski dönemlerin korkutucu ve yüksek risk içeren cerrahi operasyon çeşitleri yerine artık günümüzde çok daha kesin çözümler sunan ve daha komplike operasyonlardan söz etmek mümkündür. Yine de her cerrahi operasyonda olduğu gibi, bu tip operasyonlarda da cerrahinin getirdiği bir dizi komplikasyon tehlikesi bulunmaktadır.

Hemoroid ameliyatı alanında günümüzde çok farklı materyal kullanılarak ve farklı tekniklere dayalı operasyon çeşitlerinden bahsetmek mümkündür. Bu operasyonlar;

  • Klasik neşter operasyonları: Basur memesinin neşter müdahalesi ile alınmasıdır.
  • Ligasure operasyonları: Radyo frekanslarının, kanamaları çok daha kontrollü bir şekilde keserek, basur kütlesinden kurtulmaya yarayan operasyon çeşididir.
  • Plazma kinetik operasyonlar: Kütleden kurtulurken, kanama kontrolü yapmayı sağlamaktadır.
  • Radyo frekans operasyonları: Kütleden kurtulma yöntemi olarak radyo frekansları kullanılmaktadır.
  • Lazer operasyonlar: Lazer ışınları hem kütleyi kesmek hem de kanamayı durdurmak amacıyla kullanılır.
  • Elektroketer: Elektriğin oluşturduğu ısı, kütlenin kesilmesi ve kanamanın durdurulması amacıyla kullanılır.

Bütün bu operasyon türlerinde temel hedef; deforme olmuş dokudan kurtularak, doku kalitesinin eskisine yaklaşmasını sağlamaktır. Basur memesinden kurtulmak amacıyla, iç ve dış yüzey tamamen alınır, iyileşmenin daha çabuk olması amacıyla, dikilen kısım açık bırakılmaktadır. Yukarıda sayılan basur ameliyatı tekniklerinin her birinin kendine has avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Ancak temel olarak söylenebilir ki, klasik operasyon tipine ortanla hepsinde ağrı ya da kanama durumu çok daha nadir gözükmektedir.

Avantajlar ve Dezavantajlar Nelerdir?

Operasyon seçeneğini kullanmak isteyen hastaların, bir dizi avantaj ve dezavantajı da göz önünde bulundurmaları oldukça önemlidir. Öncelikli olarak bu tip operasyonlar sayesinde hasta hemoroid derdinden tamamen kurtulmaktadır. Bunun yanında, basurun sebep olduğu kimi yan hastalıkların etkilerinden de tamamen kurtulma olanağı bulunmaktadır. Hemoroidin neden olduğu, anüs dokusunda bozulmalar da, basur ameliyatı sayesinde giderilebilmektedir.

Bu avantajların yanında, sık ve şiddetli ağrı, kanama riski, operasyon bölgesi nedeniyle enfeksiyon riski, kas kesilmelerinde dışkı ve gaz tutma sorunları, makatta ıslanma hissiyatı ve makat darlığı gibi riskler ortaya çıkabilmektedir. Ancak ne olursa olsun, bu tip operasyonların eskisine oranla çok daha kolaylaştığı ve basur derdinden tamamen kurtulmayı sağladığı göz önüne alındığında, tercih edilmesi çok daha kolay olmaktadır.

Buna Da Göz Atın

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır? Pek çok insanın sorun yaşadığı hatta doktora gitmeye çekindiği hastalıklardan bir ...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir